Overname succesvolle start-up Deltawerkers door Fritech

Nieuws item

13

apr

De vanuit Innovatiehuis Lauwersdelta in Buitenpost opererende start-up Deltawerkers B.V. is met ingang van 1 april 2015 overgenomen door Fritech. Hiermee heeft de overname die begin 2015 in gang werd gezet definitief zijn beslag gekregen. 

Deltawerkers BV is in 2013 gestart als begeleidings- en bemiddelingsorganisatie voor uitkeringsgerechtigden. Deltawerkers ondersteunt ondernemers bij het ontwikkelen van bedrijfsactiviteiten in Noordoost Friesland en West Groningen. Hierdoor ontstaat duurzame werkgelegenheid en behoud van talent in en voor de regio. 

Fritech staat voor het collectief aan werkmaatschappijen dat resulteert onder de holding Be Matched B.V. Fritech is reeds 30 jaar actief en inmiddels een belangrijke regionale speler op de arbeidsmarkt ten aanzien van uitzenden, detacheren, payrolling, werving & selectie, zzp-bemiddeling en opleiden. Via Fritech gaan per jaar meer dan duizend werknemers aan de slag bij regionale bedrijven. 

De overname van Deltawerkers B.V. sluit naadloos aan op de visie en strategie van Fritech. Groei wordt in eerste instantie niet gezocht in uitbreiding van het afzetgebied, maar in verbreding van het dienstenpakket met als doelstellingen volledige ontzorging op HRM-gebied voor opdrachtgevers en het gezamenlijk creëren van duurzame regionale werkgelegenheid. Re-integratie en mobiliteit zijn voor Fritech een meer dan belangrijke aanvulling om dit te kunnen bewerkstelligen. 

Deltawerkers zal als ‘merknaam’ naast de naam Fritech Re-integratie worden gehandhaafd en worden voortgezet in Innovatiehuis Lauwersdelta. Het spreekt voor zich dat de inzet van de huidige werknemers van Deltawerkers en de dienstverlening aan bestaande klanten zal worden gecontinueerd. Fritech verwacht binnen afzienbare tijd uitbreiding van activiteiten en personeel binnen Deltawerkers/Fritech Re-integratie.

Deel dit artikel

Vorige bericht Volgende bericht