Postzak vol met 91 Noordoost Friese aanvragen 'Talint foar Fryslân' overhandigd

Nieuws item

10

nov

De subsidieregeling Talint foar Fryslân II werd op maandag 10 november 2014 open gesteld. Reeds voor deze datum werd door Innovatiehuis Lauwersdelta het initiatief genomen de aanvragen uit Noordoost Friesland zoveel als mogelijk te verzamelen en op ludieke wijze te vervoeren naar en aan te bieden bij het Provinciehuis te Leeuwarden. 

Omstreeks 10.00 uur togen Jeroen ten Brink (Bestuurslid Innovatiehuis Lauwersdelta) en Herman van Vliet (Ondernemer Lekkere Trek) vanuit Buitenpost in de befaamde met pompeblêden beschilderde ‘Lekkere Trek’ bus naar het Provinciehuis in Leeuwarden. 

De goed gevulde postzak met alle bij Innovatiehuis Lauwersdelta ingeleverde subsidieaanvragen werd om 12.00 uur dankbaar in ontvangst genomen door Gedeputeerde Johannes Kramer namens de Provincie Fryslân. Gedeputeerde Kramer gaf aan trots te zijn op dit gezamenlijke regionale initiatief: ‘warbere ûndernimmers der in Noardeast Fryslân!’ 

De administratieve afwikkeling van de ontvangst van alle 91 aanvragen bij het Provinciehuis nam nog enige tijd in beslag. Dat had bestuurslid Jeroen ten Brink er graag voor over: ‘goed om te zien dat er zoveel interesse is bij Noordoost Friese werkgevers voor deze regeling. Als regio kijken we dan ook reikhalzend uit naar de toekenningen van de aanvragen’. 

Deel dit artikel

Vorige bericht Volgende bericht