Unieke samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven

Nieuws item

05

apr

Waddenjobs.nl gerund door studenten voor studenten

Het uitzendbureau Waddenjobs.nl viert dit jaar haar 10-jarig jubileum. Reden temeer om een nieuw logo, nieuwe website en nieuwe organisatievorm te presenteren. Qua organisatievorm is gekozen voor een intensieve samenwerking met de NHL. HBO-studenten krijgen hierbij onder begeleiding de kans om middels een zogenaamde “minor” ervaring op te doen in het volledig runnen van een uitzendbureau.

Waddenjobs.nl biedt tijdelijk (vakantie)werk en huisvesting aan op de Nederlandse Waddeneilanden onder het motto: “door studenten, voor studenten”. “Wie wil er nu niet een vakantiegevoel en tegelijkertijd geld verdienen? Waddenjobs.nl regelt alles voor je. Van vacature, huisvesting tot het uitbetalen van je salaris.” Aldus Lars Joustra (student projectleider).

Personeelstekort op de Waddeneilanden

Door de toenemende vergrijzing en de inmiddels weer opgaande economie wordt de krapte op de arbeidsmarkt steeds schrijnender. Dit geldt zeker voor seizoenswerk op de Waddeneilanden. Er wordt ingeschat dat dit voor de Waddeneilanden jaarlijks om zo’n 350 moeilijk vervulbare vacatures gaat. Waddenjobs.nl weet hiervoor wél de juiste mensen te bereiken en te plaatsen op één van deze vacatures.

Nieuwe ontwikkelingen

Per jaar melden minimaal 2000 werkzoekenden zich vanuit heel Nederland aan bij Waddenjobs.nl. Voor belangstellenden van buiten de regio Noord-Nederland wordt al gewerkt met een live video stream (skype) om het intakegesprek te laten plaatsvinden. Daarnaast wordt gewerkt aan een “Waddenjobs-tinder” waarbij werkgevers via Waddenjobs.nl een directe match kunnen maken met één van de ingeschreven beschikbare kandidaten.

Waddenjobs.nl is een onderdeel van Fritech Personeelsdiensten en gevestigd in Innovatiehuis Lauwersdelta te Buitenpost. Hier komen de expertises van de verschillende aangesloten bedrijven samen op één unieke locatie, waardoor de professionele begeleiding van de HBO-studenten meer dan gewaarborgd is. Waddenjobs.nl is wat dat betreft nu al een goed voorbeeld van de mogelijkheden in samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

www.waddenjobs.nl

Deel dit artikel

Vorige bericht Volgende bericht